Data repair

RM Computers is partner en afleverpunt voor de firma Datarecuperatie

U kunt bij ons terecht voor de recuperatie van uw defecte harde schijf, SSD, flash kaart, USB-memory stick, CD, DVD, RAID-systemen, NAS, SAN, gsm, tablets en andere hardware die informatie bevat (zoals bvb. Trimble landmeterapparatuur) en forensisch onderzoek (nazicht geschiedenis harde schijf), evenals voor het opnieuw beschikbaar stellen van bestanden die met een paswoord beveiligd waren en daardoor niet meer konden gebruikt worden. Ook kunnen wij gegevens overzetten op een modernere informatiedrager (van Tape naar DVD).

Hoe gaan we te werk?

Gratis analyse

We gaan van start met een grondige analyse van de problemen die zich voordoen met uw informatiedrager (harde schijf, Gsm, flash geheugen, Raid systeem enz…) Hiervoor hebben we uw media uiteraard nodig. * Enkel als de harddisk niet eerst bij een ander datarecoverybedrijf binnengeweest is. Voor een tweede opinie vragen we een niet-terugvorderbare kost van 200 €. Deze wordt afgetrokken van de recoverykost als deze kan doorgaan.

Competitief prijsbestek

Daarna maken wij een bestek voor de herstelling en de recuperatie van uw data. Dit bestek wordt u toegestuurd via e-mail zodat er geen tijd verloren gaat. Het bestek houdt rekening met de moeilijkheidsgraad en de gewenste snelheid van uitvoering.

Start van de gegevens recuperatie

Na uw goedkeuring beginnen we met de datarecuperatie. Alle fysieke bewerkingen op de lees- en schrijfkoppen van uw media gebeuren in een klasse-100 stofvrije ruimte. Het medium wordt zodanig bewerkt/hersteld zodat het (tijdelijk) terug operationeel wordt.

Backup van de data op de nieuwe drager

Als de schijf/gsm/flashgeheugen etc... terug operationeel is worden de gegevens op een andere schijf gekopieerd. Wij maken dan een lijst van alle gevonden bestanden en sturen die door zodat de klant rustig kan nakijken dat de gewenste bestanden wel degelijk terug beschikbaar zullen zijn.

Overdracht van de gerecupereerde data

U ontvangt uw data op een nieuwe harde schijf of een ander medium (cd, dvd …) met de meest gangbare capaciteit van het moment. Uw gegevens worden dan nog even bijgehouden op onze servers en gewist als we zeker zijn dat het terugplaatsen van de gegevens door de klant goed verlopen is.